lydrum i by
og bygning

Acoustic design workshop

Lyd er byens præmis. Byens lyde påvirker os ubevidst dagen igennem. De former vores adfærd og er med til at bestemme, hvilke steder vi har lyst til at være og ikke være.  

Lydværk Arkitektur tilbyder workshops om lyd og arkitektur målrettet unge, som interesserer sig for urban arkitektur og samspillet mellem lyd og adfærd i byen; med andre ord soundscape-analyse.  

Kan vi ved at lytte til byen komme med bud på, hvorfor nogle pladser er proppet med mennesker og andre ikke? Hvordan spiller lyd og støj ind på disse soundscape-miljøer? Hvilke lydmiljøer gør, at et byrum virker hyggeligt? 

På workshoppen analyserer vi urbane soundscapes, deres lydmiljøers brugskvalitet og tilhørende adfærdsmønstre. Disse data anvendes i en kreativ proces til udviklingen af nye byrum. De unge introduceres for soundscape-begreber og analysemetoder, både i teori og i praksis. Hver vinkel ind i lyd&arkitektur-feltet følges op af en praktisk opgave: ude i byens rum, på højskolen med klangeksperimenter af forskellige materialer eller lydcroquis.

Formålet med workshoppen er at øge deltagernes bevidsthed om den store rolle, lyd spiller i det urbane byrum, at kunne analysere effekten af lyd i forskellige byrum og anvende resultaterne konkret til acoustic design-løsninger i deres fremtidige arbejde med by og arkitektur.

Idékatalog

Idékataloget er udviklet af Ingeborg Okkels, Emine Celik Christensen og Andrea Ougaard i forlængelse af workshoppen, Arkitektur, lyd og trivsel, på Arkitektskolen Aarhus 2022.

Tak til Realdania og Knud Højgaards Fond for støtte til projektet

Arkitekter, omfavn lyden!

Seismograf, Artikel af Ingeborg Okkels og Andrea Ougaard

“I arkitekturens verden har man været vant til at opfatte lyd som et problem, der skal elimineres. Men der gemmer sig en stor, uudnyttet sanselighed i arkitekturens forhold til lyd, som er meget mere end et spørgsmål om støj og stilhed.”

Lydværk

Kontakt Lydværk

15 + 14 =

Lydværk

Ingeborg Okkels
lydforsker, lydkonsulent & lyddesigner
Nørre Søgade 15A, 3. th København K
mobil: 22822818
email: ingeborg@lydvaerk.dk
linkedIn: ingeborgokkels