Lyd påvirker vores hverdag og sociale adfærd,
og vi kan arbejde kreativt med disse lyttevaner
lydrum i by og på land
Lydværk Arkitektur
Vi tror på, at lyd er nøglen til en ny forståelse af vores forhold til verden. Ny for vores generation, som er vokset op i en meget visuel kultur. Lyd definerer tid, men det definerer også rum; Lyden af en hammer udfoldes over tid, og den afslører samtidigt det rum, der omgiver den. Vi kalder dette fænomen lydrum.
Lydrum fortæller os ikke bare om et rums fysiske proportioner eller materialerne brugt til rummets udformning. Lydrum fortæller os også om de handlinger, der bliver udført i rummet – nogen har lige brugt en hammer. Til at bygge, arbejde, bringe en ide til live.
Vi bruger lyd til at navigere i verden hele livet igennem. Til at placere os selv i verden i forhold til objekter, mennesker, handlinger og begivenheder. Selv i forhold til det, vi ikke kan se, men kun høre. Hvis vi lytter ómhyggeligt til de lydrum, der omgiver os, bliver vi opmærksomme på alt det, vi ikke ville have opdaget med øjet.
Gennem opmærksomhed på lydrum lærer vi, hvor stor en indflydelse lyd har i vores dagligdag. Hvordan det påvirker vores forståelse af verden og vores sociale adfærd. Ved hjælp af denne viden kan vi med arkitekturens redskaber skabe bedre rum, en mere nuanceret arkitektur og dermed bedre leveforhold.
Bag Lydværk står Ingeborg Okkels, cand.mag. i musikvidenskab og ph.d. i musik- og lydopfattelse (Københavns Universitet).
Hun har forsket, undervist og ledet projekter omkring musik og lyd gennem de sidste 17 år.
Andrea Ougaard er ansat i Lydværk. Hun er B.Arch. fra Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Bygningskunst og Kultur. Hun har arbejdet med at formgive arkitektur ud fra lyd og lydoplevelse og er med til at udvikle Lydværk Arkitektur. CV for Andrea Ougaard
Lydværk
Kontakt lydværk
Lydværk
Ingeborg Okkels
lydforsker, lydkonsulent & lyddesigner
Nørre Søgade 15A, 3. th København K
mobil: 22822818
email: ingeborg@lydvaerk.dk
linkedIn: ingeborgokkels