Der lyttes og gættes lyde

Der lyttes og gættes lyde

 

Lydquiz hele formiddagen d. 17. marts for de 4-6 årige i Struer by – Lydens By. Det hele foregik i en glascontainer; en container med glasvægge, der fungerede som 1-uges kultursted.

 

Mine første deltagere var 24 børnehavebørn, hvis små hænder fløj op i luften samtidig med, at de ivrigt svarede: ”Jeg kan høre en fugl!”, ”jeg kan høre en flyver!”, ”jeg kan høre en bil!”.

 

Lydquizzen gik ud på at gætte lyde og situationer på forskellige lydoptagelser, som jeg havde optaget rundt omkring. Hverdagssituationer som var fuld af lyddetaljer og små enkle fortællinger.

 

Og da lytningen faldt på det her med, at man tit kan genkende sin fars eller mors fodtrin, så kom den prompte: ”jeg kan høre, når min kat går over gulvet med kløerne!”, og lige efter: ”vi skal snart have en hund og den skal hedde… (lang tænkepause) – Den skal hedde…”. Pædagog afbryder, og vi tog nogle af de andre på det med kæledyrs lyde, og ikke det med hundes navne. Efter godt 20-25 minutter var ungernes lyttekrudt brugt op, og de forlod glascontaineren en lydoplevelse rigere.

 

I mangel af forbipasserende børnehavebørn den formiddag fra 9-12, satte glascontainerholdet sig for at shanghai’e forbipasserende. Fangsten løb op i to teenagere, en bedstemor med sine to små børnebørn, og til sidst tre teenagere sammen med en kvinde.

 

Der blev lyttet, gættet og tænkt efter.

 

Tak til Glascontainerholdet for at hyre mig, og tak til Struers søde borgere i alle aldre for at underkaste sig en lydquizzz.